Middel Management

 

Opleidingsniveau: mbo-4

 

Doelgroep:

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Administratief medewerkers die een leidinggevende functie ambiëren. Iedereen die op Middle- managementniveau leiding geeft of start in een leidinggevende of coördinerende functie. Werkervaring en ambitie zijn het belangrijkst voor deze cursus.

 

Met Middel Management duiden we de beroepsgroep aan die namens de bedrijfstop zorgt voor sturing binnen de organisatie. In het Programma Middel Management doe je de benodigde kennis en vaardigheden op om als middel manager aan de slag te gaan. Je ontwikkelt je op gebied van communicatie, leidershap en planning. Met jouw enthousiasme motiveer je medewerkers en zorg je ervoor dat jouw team handelt volgens de visie en strategie van de organisatie. Met het diploma Middel Management kunt u praktische managementkwesties oplossen.

 

Deze opleiding is de praktijkgerichte opleiding voor Middel Manager en u legt hiermee een uitstekend basis voor uw verdere loopbaan.

 

Het diploma Middel Management is opgebouwd uit 2 certificaten, Module Communicatie en Module Organisatie.

 

Tijdens deze cursus worden de volgende onderwerpen besproken en de cursusdeelnemer zal deze kennen en kunnen uitvoeren;

·      Module Communicatie- communicatie, gesprekstechnieken, vergadertechnieken, besluitvorming, vaardigheidstraining, rapporteren en presenteren, klachtenbehandeling en conflicthantering, onderhandelen en beoordelings- en functioneringsgesprekken.

·      Module Organisatie- organisatiestructuren, leidinggeven/motivatie, personeelsbeleid/overlegstructuren, cultuur: belangrijkste factor in een organisatie, vaardigheidstraining, arbeidsrecht, marketing, financieel management en change management.

 

Je beheerst de vaardigheden op het gebied van leidinggeven en communiceren die van jou als manager verwacht worden.

Je bent in staat de besluitvorming van hoger management uitstekend naar de medewerkers te vertalen.

Je bent een sterke gesprekspartner voor het management.

 

Duur: 3 maanden (12 sessies) per module, 6 maanden samen (24 bijeenkomst)

Startdatum: keuze 1: 23 Juli 2018 of  keuze 2: 24 Juli 2018

Lesdagen: een keer per week

Lesuren: 6pm- 9pm

Lesgeld: Awg 1175,- per module: inclusief les materiaal en examen. Exclusief kosten examen van Associatie.nl.

 

*Termijnbetalingen mogelijk: Informatie op aanvraag verkrijgbaar.

 

Examen: Elke module wordt afgerond met een examen, bij voldoende resultaat wordt een certificaat uitgereikt. Bij het behalen van uw certificaten ontvangt u een EDUMAX Training Consultancy Diploma.

Er zijn herkansing mogelijkheden tot 2x zonder extra kosten.

 

Optioneel examens via (Ons partners) de Associatie voor Examinering (Associatie.nl) -niet inbegrepen in de prijs.

 

Studielast: Ongeveer 2-3 uren extra per bijeenkomst.

Doorgroeimogelijkheden: Na behalen van het Diploma Middel Management heeft u meerdere vervolgmogelijkheden zoals Hoger Management of Project Management.

 

Studiemateriaal: EDUMAX maak gebruik van praktijkgerichte actuele erkend literatuur, aanvullend theorie en praktische opdrachten. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om eenvoudig en resultaatgericht te studeren